Криминалисти от ОДМВР-София разследват убийството на 38-годишна Милена Шишкова в Костенец.

...
Криминалисти от ОДМВР-София разследват убийството на 38-годишна Милена Шишкова в Костенец.
Коментари Харесай

Издирваният за убийството на Милена бил брутален, полудял заради изневери жертвата

 Криминалисти от ОДМВР-София проверяват убийството на 38-годишна Милена Шишкова в Костенец. Около 8.40 часа през вчерашния ден сутринта на телефон 112 е подаден сигнал за жена в безпомощно положение, открита наоколо до дома й в града. На място са изпратени екипи на полицията и Спешна помощ. Констатирана е гибелта на младата жена. Извършен е оглед, подхванати са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени дейности за изясняване на случая. Образувано е досъдебно произвеждане.

Най-вероятно убийството е станало през нощта или ранните часове на деня. По непотвърдена информация преди убийството е зародил скандал сред убитата и някогашния й сътрудник - 43-годишният Стоян Зайков. 14-годишното дете на убитата жена е видяло кървави следи в една от стаите. Не намерило нито майка си, нито татко си в жилището им. Тялото е намерено малко по-късно на улицата наоколо до дома им, на поляна. 

Жертвата и килърът не живеели дружно от известно време. Мъжът е хващал някогашната си брачна половинка в невярност няколко пъти. Пред свои близки 38-годишната жена споделяла, че той я заплашвал с ликвидиране.  " Съседката сподели, че нощес по някое време е чула тон от изстрел като от въздушна пушка. Снощи към 10. Преди години беше и момчето тука - сина й, само че напоследък не съм го виждала ", изясни Йорданка Попаранова, съседка на жертвата.  Издирва се бащата на момчето. 

Директорът на столичната полиция старши комисар Николай Спасов заяви, че убийството е осъществено на мястото, където е открито тялото, а сигналът бил подаден от сестрата на жертвата, която не я е разкрила в дома й. " От направената информация в РУП – Костенец на този стадий няма данни да са подавани сигнали от жертвата или от нейния брачен партньор. Не знаем неговото местонахождение от 20 часа нощес. Жената е умъртвена принудително с огнестрелни рани в главата. В рамките на 2 години двамата са се разделяли и събирали ", изясни полицейския началник.

Стоян Зайков споделил пред близки, че излиза за малко, само че повече не се върнал. Заподозреният в ликвидиране е престъпно проявен с обвинявания за обири и увреждане на непозната благосъстоятелност.  Според данните на полицията престъпните действия са били осъществени в последните 6-7 години. 

" Издирването се прави на всички места, в които може да се укрива той. Включени са всички сили на ОД на Министерство на вътрешните работи – София. Засилено е полицейското наличие в града. Ще използваме цялата налична техника има концепция даже с хеликоптер да се извърши облитане ", сподели комисар Николай Спасов. Той  заяви още, че се ревизират и двете версии – убийството да е осъществено в миг на афект или е било планувано.

  " Хората са обезпокоени. Не изключваме опцията килърът да е в града още ", разяснява началникът на РУП – Костенец основен контрольор Петър Ценев. От полицията молят всеки, който има информация за търсения, да алармира в най-близкото РУП.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР